ÖĞ-DER (Şuurlu Öğretmenler Derneği) tarafından her yıl düzenlenen kısa film senaryo yarışmalarında dereceye giren senaryolar kitaplaştırılmaya başlandı.
ÖGDER tarafından ‘İyi İnsan Olmak’ temasıyla düzenlenen 1. Kısa Film Senaryo Yarışması’nda dereceye giren eserlerle birlikte yarışmaya katılmış 17 senaryo kitaplaştırıldı. Kitabın adı yarışma temasıyla aynı ismi taşıyor: ‘İyi İnsan Olmak’.

Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdik

Sinemaseverler bu zamana kadar yapılan senaryo yarışmalarında senaryoların kitaplaştırılmadığına şahit olmuşlardır. Biz bir ilki gerçekleştirerek yarışmada sadece ödül alan değil belli bir puan barajını aşan eserleri de kitaplaştırdık.

Bu kitabın diğer bir özelliği de film çekmek isteyen sinema meraklılarına rehberlik etmek üzere ‘Senaryo Nasıl Yazılır?’ başlığı altında senaryo yazımı konusunda da temel bilgiler verilmiştir. Kitap bu yönüyle de sinemaya giriş yapmak isteyen her yaştan sinemasever için bir eğitim rehberidir.

Özellikle kısa film çekme imkanı bile bulamayan, sinema sektörüne nasıl gireceğini bilemeyen dezavantajlı sinema sevdalılarına verdikleri eserleriyle bir isim yapma imkanı veren bu projenin diğer ayağı ise kitaplaştırılan bu senaryoların filme çekilmesi olacaktır.
Kısa film çekmek isteyen ama senaryo sıkıntısı çeken herkes kitapta da belirtildiği gibi beğendiği senaryoları dernek genel merkezine başvuruda bulunarak hiçbir ücret ödemeden çekebilecektir.

Yarışmalarımızın ana sponsoru Kültür Bakanlığı’dır. Yarışmalarımıza verdiği destekten dolayı Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.
Dernek tarafından her yıl organize edilen Kısa Film Senaryo Yarışmaları ve 1. Kısa Film Senaryo Yarışması’na gelen senaryolardan oluşturulan ‘İyi İnsan Olmak’ adlı kitabımızla ilgili ayrıntılı bilgiye derneğin www.ogder.org adresinden ulaşabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.

0 Yorum